Welkom bij Modix

Over ons

Modix is de wereldleider op het gebied van digitale retail- & marketingoplossingen voor de automobielsector. We bieden fabrikanten en retailers krachtige, vernieuwende online instrumenten die consumenten bekoren, verkoop genereren en commerciële groei op de lange termijn verstevigen.

Modix Wereldwijde conferentie
Modix ons verhaal

Ons verhaal

Het verhaal van Modix begint met de twee pientere universiteitsstudenten Ivica Varvodic en Silvio Roguljic, die in het kader van een studentenstart-up hun technologische ambities aanscherpen. Nadat ze hun studies eind de jaren 1990 beëindigen, begint het door technologie en ondernemen gepassioneerde duo een websiteonderneming uit te bouwen; in 2000 stichten ze uiteindelijk Modix.

Met een voortdurend uitbreidende klantenportefeuille van automerken over heel Duitsland, trekt Modix de aandacht van de Manheim-groep (nu onderdeel van Cox Automotive), die in 2007 een belang in de onderneming verwerft en met de twee entrepreneurs samenwerkt om het bedrijf nog te doen groeien binnen de automobielsector.

Na 12 jaar van nauwe samenwerking met de oorspronkelijke oprichters koopt Cox Automotive in 2018 het resterende deel van de onderneming. In 2019 verlieten Ivica en Silvio de onderneming om zich op nieuwe opportuniteiten te focussen.

Vandaag is Modix een wereldleider die digitale retail- & marketingoplossingen biedt aan de automobielsector. Het biedt fabrikanten en retailers wereldwijd krachtige, vernieuwende online instrumenten die consumenten bekoren, verkoop genereren en commerciële groei op de lange termijn verstevigen.

Waar wij voor staan

Terwijl ons bedrijf groeit, blijven we een cultuur stimuleren die mensen op de eerste plaats zet en die fundamentele waarden zoals eerlijkheid, integriteit en rekenschap eert. Onze waarden en gedragscode garanderen dat ons engagement om altijd met de hoogste ethische standaarden te werken nooit zal veranderen.

Deze waarden zijn onze leidraad bij elke beslissing die we nemen.

Waarden

Onze Waarom

We verkennen de volgende generatie innovatie om deze vandaag de dag naar de wereld te brengen

Vanaf het allereerste begin werd Modix gedreven door geavanceerde technologie. We zijn gepassioneerd door nieuwe technologieën en hoe deze een impact kunnen hebben op de autodetailhandel. We zien onszelf als digitale ontdekkingsreizigers die de nieuwste technologieën ontdekken en verkennen om de allerbeste oplossingen te bieden aan de wereldwijde automobielsector van vandaag.

Die passie in combinatie met onze gelijkgestemde mensen is waarom we doen wat we doen.

Onze Wat

We creëren geïntegreerde wereldwijde oplossingen die consumenten verbinden met hun volgende auto

Onze WAT zijn de producten die we verkopen en de diensten die we aanbieden. Onze WAT kan in de loop van de tijd veranderen, maar onze WAAROM en HOE blijven consistent.

Onze Hoe

Door innovatieve oplossingen te ontdekken voor fabrikanten en dealers die verbinding maken met consumenten wereldwijd

Dit doen we door onze leidende principes te volgen. Ze geven ons allemaal richting zodat we op ons best kunnen zijn en onze WAAROM tot leven kunnen brengen.

  • Investeren in de juiste mensen en producten
  • Altijd het juiste doen
  • Plezier hebben
  • Het beste in iedereen naar boven halen

En we doen het allemaal in de geest van Cox

Waarom Modix als uw partner kiezen

30

We werken wereldwijd samen met meer dan 30 automerken

74

Onze producten en diensten zijn live in meer dan 74 landen over de hele wereld

17

Met meer dan 17.000 dealers die al onze oplossingen gebruiken

Cox Automotive

Binnen de automobielsector is Cox Automotive de grootste dienstverlenende organisatie ter wereld. Wij leveren betrouwbare oplossingen die de prestatie en rentabiliteit tijdens de hele levenscyclus van het voertuig verhogen aan fabrikanten, leasingmaatschappijen en dealers.

Wij organiseren onze ondernemingen rond de kernbehoeften van onze kanten op het gebied van voertuigoplossingen, remarketing, financiering en retail. Cox Automotive heeft het breedste, diepste en meest volledige zicht op het ecosysteem van gebruikte voertuigen. Wij brengen de wholesalemarkt in elke levensfase van een voertuig in verbinding met fysieke en digitale oplossingen, inzichten en expertise. Maar we geloven dat hoe we de zaken aanpakken net zo belangrijk is als wat we doen. Al onze grondbeginselen leidt onze handelingen, maar eentje ervan nog iets meer dan de andere: „Doe wat juist is, altijd“.

Ontdek meer
Modix personeelsvergadering

Ontmoet ons team van leidinggevenden

Darren Sinclair
Managing Director

Darren Sinclair

Industrie-veteraan, petrolhead en familieman

Darren is de algemeen directeur van Modix International en een bestuurslid van Cox Automotive Europe. Hij werkte bij Cox Automotive in verschillende leidinggevende functies sinds 2016, toen hij Modix UK kwam leiding geven. Voordat hij bij het leiderschapsteam van Cox Automotive kwam, had Darren een succesvolle carrière in digitale marketing in de automobielsector, voornamelijk bij Auto Trader in het VK, waar hij gedurende meer dan 20 jaar talrijke leidinggevende functies vervulde.
Darren geeft het goede voorbeeld en is een echte „people-manager“ die sterk gelooft in het welzijn van onze mensen. Het delen van leiderschap en verantwoordelijkheden om een succesvol bedrijf te leiden rond zeer gemotiveerde en getalenteerde teams.
Darren heeft een MBA van Henley Management College, woont in Basingstoke en is gelukkig getrouwd, heeft drie kinderen en een hond genaamd Lanson. Hij is ook een beetje een autoliefhebber met meer dan 100 voertuigen in zijn leven, zijn favorieten zijn zijn allereerste auto (een felgele Ford Cortina MK4) en zijn geliefde Porsche 911 C4S.
Didier van Bouwel
Chief Operations Officer

Didier van Bouwel

De man met alle antwoorden, parttime landbouwer en hardloopfanaat

Didier leidt de operaties hier bij Modix - als iemand vragen heeft, kunt u garanderen dat Didier het antwoord weet. Met 15 jaar ervaring in het Cox Automotive-landschap, is er niet veel dat Didier niet weet over de automotive-sector.
Van Belgische nationaliteit maar internationaal van hart. Didier spreekt 6 talen, heeft een passie voor marketing (hadden we al gezegd dat hij een master in marketing heeft). Niets is ooit teveel voor Didier, een fantastische can-do-instelling en een grote teamspeler.
Buiten het werk houdt Didier ervan om samen met zijn vrouw en zoon zijn kleine boerderij te verzorgen, zijn boerderij bestaat uit 600.000 bijen, een kudde onhandelbare geiten, kippen, paarden en een hond. Didier loopt ook graag in zijn vrije tijd (waarschijnlijk weg van zijn 600.000 bijen)
Alison Fisher
Chief People Officer

Alison Fisher

Verantwoordelijk voor het leiden van de agenda voor mensen en cultuur in heel Europa

Met 5 jaar als Chief People Officer voor Cox Automotive, weet Alison veel van onze mensen en is ze verantwoordelijk voor het leiden van de agenda voor mensen en cultuur in heel Europa.

Alison is de oprichter van ons Women with Drive-netwerk, dat gesprekken en debatten promoot over het inclusiever en diverser maken van de auto-industrie, terwijl het vrouwen ook aanmoedigt om groots te dromen en hun dromen te volgen - en ze is het levende bewijs dat dromen echt uitkomen.

Naast haar huidige rol leidt ze de inclusie- en verbondenheidsagenda binnen Cox Automotive International.

Als Alison niet werkt, brengt ze graag tijd door met haar 2 zonen en is ze een fervent voetbalfan. Alison houdt ook van hardlopen en heeft onlangs haar eerste marathon voltooid.

Julian Mcclung
Chief Product Officer

Julian McClung

Vernieuwer en succesvolle frontman van de Britse band

Onze vaste Product Chief Julian heeft een kleurrijke productachtergrond en werkt voor verschillende bekende merken, waaronder Amazon, de BBC en de Co-operative Group. Geboren en getogen in Hunter Valley, NSW, Australië. Julian verhuisde in 2009 naar het VK na een studie in Canberra om een carrière in productontwikkeling na te streven. Zijn hobby omvat muziek en was leadzanger en gitarist in een Britse band die optrad op enkele van de grootste muziekfestivals ter wereld, inclusief. Glastonbury en Sziget Festival.
Antonia Stephenson
Chief Finance Officer

Antonia Stephenson

Sterk op financiën en een passie voor reizen

Antonia regelt alle financiële zaken bij Modix. Ze houdt ons zeker scherp en laat de tandwielen van de business draaien. Antonia maakt al meer dan 8 jaar deel uit van de Cox Automotive-wereld, waarvan minstens 6 jaar verantwoordelijk voor onze retailoplossingen - in feite is ze een beetje een retailexpert die zich bezighoudt met veel meer dan de financiële kant van de dingen.

Antonia doet niets liever dan de lucht in gaan en naar exotische locaties reizen. Ze heeft over de hele wereld tijd doorgebracht, waaronder de Amazone, Buenos Aires en zelfs rond de Galapagos-eilanden gevaren. Haar missie is om elk jaar een nieuw land te bezoeken - haar doel is om haar landbezoeken hoger te houden dan haar leeftijd! Ongeveer 80 jaar over de hele wereld. (Antonia is natuurlijk geen 80)

Daniel Jungbluth
Chief Technology Officer

Daniel Jungbluth

Digital Technology Engineering whizz Kid, Hiker en Footy fan

Daniel Jungbluth is Chief Technology Officer bij Modix met meer dan tien jaar ervaring in zijn vakgebied. Een gestroomlijnde cultuur creëren waarin engineering, wetenschappelijke en technische innovatie deel uitmaken van elk product en Daniel's passie.

Na zijn studie computerwetenschappen aan het Karlsruhe Institute of Technology, begon Daniel zijn professionele carrière in software-architectuur en engineering in de auto-industrie en voor een zeer gerenommeerde Duitse sportwagenfabrikant in Stuttgart, waar Daniel zijn interesse ontwikkelde in alles wat met digitaal te maken heeft, marketing, en e-commerce.
Daniel is vader van twee fantastische dochters en houdt van koken - meestal mediterrane gerechten voor zijn familie en vrienden. Ondanks zijn lichte hoogtevrees is Daniel een fervent wandelaar en geniet hij van een trektocht in de Dolomieten van Zuid-Tirol. (Zou dat ten zuiden van Westeros kunnen zijn?) Daniel is een groot voorstander van zijn plaatselijke voetbalclub FC Keulen, ook bekend als The Billy Goats.

Personeel vergadering

Oplossingen die uw zaak transformeren

Websites

 

Geavanceerde dealerwebsites en voertuigwebsites die u volledige controle geven over uw inhoud en geweldige winkelervaringen voor uw klanten.

Digitale Retail

End-to-end Innovatieve digitale detailhandel-oplossingen die autokopers de tools geven om met uw voorraad om te gaan en met vertrouwen een voertuig op uw website te kopen.

Digitale Reclame

Leid autokopers rechtstreeks naar uw website via een reeks innovatieve en kostenefficiënte digitale advertentieoplossingen.

Foto’s en Video

Video- en foto-oplossingen die voertuigvermeldingen verbeteren en autodealers in staat stellen eenvoudig geweldige afbeeldingen en interactieve video’s te maken en naar hun websites te uploaden.

Voertuigbeheer

Een krachtig voertuigbeheerplatform dat u de volledige controle geeft over uw inventaris, ondersteund door inzicht om de juiste beslissingen voor uw dealerschap te nemen.

Vragen? Neem vandaag nog contact met ons op

Contacteer ons