Modix Blog

17.10.17

Overschakeling van HTTP naar HTTPS

Oktober 2017: Google Chrome update

Google heeft aangekondigd dat ze het Internet veiliger willen maken. Op lange termijn zullen alle websites, die het klassieke HTTP-protocol blijven gebruiken, als onveilig worden beschouwd.

Bij de volgende Chrome update (versie 62) in oktober 2017, zal Google alle websites zonder SSL-certificaat weergeven met de waarschuwing “Onveilig”. 

Wat betekent dit voor u en uw website?
Google, de oprichter van Chrome, ’s werelds nummer 1 webbrowser, heeft als missie om onveilig surfen te elimineren en moedigt alle websites aan om over te schakelen op SSL. Andere browsers volgden reeds het voorbeeld van Google Chrome en later deze maand zal Chrome geüpdatet worden. Zodra er tekst wordt ingevoerd op een site waarop SSL niet geactiveerd is, zal er een waarschuwing verschijnen. Op lange termijn zullen alle niet-SSL sites een rode foutmelding in de adresbalk tonen. 

Wat is HTTP?
HTTP is de afkorting van Hypertext Transfer Protocol en is een techniek om data tussen computers over te dragen. Het wordt voornamelijk gebruikt om webpagina’s weer te geven in internetbrowsers en brengt standaardverbindingen tot stand zonder beveiliging. Het nadeel kan zijn dat hackers dataverkeer kunnen onderscheppen, bijvoorbeeld bij een gedeelde WLAN, waardoor ze internetgebruik kunnen bekijken en gegevens, ingevuld door de gebruiker, kunnen lezen. Het nieuwere HTTPS-protocol (Hypertext Transfer Protocol Secure) wordt gebruikt om een beveiligde verbinding tot stand te brengen.  

Waarom zou u overschakelen?
Waarschuwingsberichten zullen gebruikers ontmoedigen om actie te ondernemen op uw website. Om het digitale traject van de klant vlot te laten verlopen en om te voorkomen dat potentiële kopers afhaken, moet u ervoor zorgen dat uw website beveiligd is met een SSL-certificaat. U zal vertrouwen creëren bij uw online bezoekers en zal uw SEO-resultaten positief beïnvloeden.

 

Voorbeeld voor de hantering van HTTP in Google Chrome 


Wat zijn de volgende stappen?
Aangezien het HTTPS-overdrachtsprotocol (gebaseerd op een SSL-certificaat) meer en meer gebruikt wordt, raden we aan om uw website over te schakelen naar HTTPS.  

Normaal gezien is de aankoop, installatie en handhaving van een SSL-certificaat voor uw site een moeilijk en duur proces. Bij Modix hebben we het snel en simpel voor u gemaakt om deze verbeterde beveiliging te verkrijgen en bezoekers van uw site te verzekeren van een geweldige gebruikservaring tegen een lage maandelijkse kost.


We hebben de belangrijkste feiten voor u even op een rijtje gezet:

Waarom zou u moeten overschakelen van HTTP naar HTTPS?

  • - Ongestoorde werking van de website
  • - Verhoogd vertrouwen via uw website
  • - HTTPS-sites hebben een snellere laadtijd dan HTTP-sites
  • - Google evalueert de migratie van HTTP naar HTTPS als een domeinverhuizing
  • - HTTPS kan uw ranking in de zoekresultaten verbeteren
  • - Geen verlies van potentiële klanten
  • - Aanvullende databeveiliging en betrouwbare data
  • - Geen ingewikkelde software-installatie nodig


Het gebruikersgedrag is aan het veranderen en de trend is duidelijk: meer en meer gebruikers waarderen beveiligde websites. Als website-eigenaar, is het vereist om uw website (als deze momenteel enkel toegankelijk is via HTTP) te converteren naar een beveiligde connectie via HTTPS.

Maak uw website klaar voor de toekomst, door over te schakelen van HTTP naar HTTPS met een SSL-certificaat van Modix.

Vragen?

Gelieve ons te contacteren via het Modix contactformulier of bel ons op 03 280 11 80.